Wednesday, July 20, 2011

Bir Sorum Vaaar!

Evet, benim bir sorum var, internetten yurtdışı alışverişi konusunda. İlk yasak çıktığı zaman çok sallamamıştım ama şimdi ciddi ciddi birşeyler almayı düşününce araştırmaya başladım. Aklıma takılan tek soruysa şu oldu, yılda en fazla 5 kere alışveriş yapılabiliyor ya, bunu neye göre belirliyorlar. Sipariş verenin adına göre mi, verdiği adrese göre mi, kredi kartına göre mi yoksa aklıma gelmeyen başka bir kritere göre mi? Yani ben sipariş vermek istediğimde istesem annemin babamın adına, ya da başka bir adrese göre sipariş verip 5ten fazla alışveriş yapamaz mıyım? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yorumlarınızı bekliyoruuum :)

Kisses,
New York Lover D.

4 comments:

Unknown said...

Şu an 2 ayda tek sipariş ya da yılda 5 sipariş olayına dikkat etmiyorlar
, geçen haftalarda 3 paketim (kozmetik harici) ikişer gün arayla geldi. Sorun yok yani:)

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} said...

ah bende bunu bi öğrensem

New York Lover D. said...

AlışverişDellysi, teşekkürler canım ama sanki bu kesin sorun çıkmıcak anlamına gelmiyor, benim işimde şans bu ya aksilik çıkçağı tutar gibi geliyo :)

Fashion design by CnS, takip et sen de burdan Cansucum öğreniriz bişiler heralde :)

Unknown said...

Ben de paketlerim için yoğun endişe içindeydim Ankara gümrüğü arayıp sordum henüz yılda 5 paket uygulamasına başlamadık dediler , sen de bulunduğun şehrin gümrüğünü arayıp sorabilirsin ya da Ptt KİM i ararsan onlar cevaplar bilmiyorlarsa gümrüğe aktarirlar...