Friday, October 26, 2012

Jacket Trends - Top 3


Varsity

Varsity, yani -türkçeleştirirsek- kolej ceketi diyebileceğimiz, en azından en fazla bu tarzla ifade edebileceğimiz bu ceketler, bence sezonun hitleri arasında. Podyumdan sokaklara taşan, uygulanabilir trendlerden de biri. Zara, Mango, Topshop gibi hızlı tüketim markalarında uygun fiyatlara bulmak mümkün.Varsity ceketinizi taytla ya da şık bir elbiseyle kullanmak tamamen size kalmış. Rock şık bir görünüm için deri taytla ya da zarif bir şıklık için 60lardan kalma bir elbiseyle deneyebilirsiniz.


Varsity jackets are very trendy from runway to streets nowadays. I think they are very matchable and easy to combine in different ways and styles. You can find affordable ones in stores like Zara, Mango, Topshop etc. It's up to you to combine a varsity jacket with a pair of leggins or a neat dress. Use a leather leggin to create a rock chic look or try a 60s dress to look chic in a cool way.







Oversized


Madem bu kış maskülen geçecek dedik durduk, oversized ceketlere yer vermemek olmaz. Havaların soğumaya başlamasıyla moda haftalarında kendini göstermeye başlayan bu trend, her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Maskülen ve minimalist tarzı benimseyenler için bu kışın vazgeçilmezi olacakları kesin!

It's obviously clear that this a/w season is full of masculine details, so here is a one : Oversized jackets. We just started to see them on the streets during fashion weeks and now they're everywhere. For the ones who espouse masculine and minimalist style, they are going to be indispensable for this winter!





Leather Sleeves


İşte benim bu sezonki favorim, deri kollar! Tüvit ceketlere, parkalara, trençkotlara kısaca aklınıza gelebilecek her tarz cekete çok yakışan bir detay bence. Üstelik en sportif kombinden, en şık görünüme her tarza uyacak bir parça. Zara'nın bu trendde başı çektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Yine de daha makul fiyatlı bir şey isterseniz Bershka ve Stradivarius'taki modellere bakmanızı öneririm. Ben, Bershka'nın şu aşağıdaki modeline bayıldım ve şu an alışveriş listemin en üst sırasında yerini aldı :)

Here's my favorite for this season, leather sleeves! It's such a great detail that looks fabulous in every style includes tweed jackets, parcas and trenchcoats. You can find various pieces at Zara and if you are looking for a cheaper one, go ahead to Bershka or Stradivarius. You can see my favorite one below. It's already at the top of my to-buy list :)


Sokaktan görünümlerden ilham alıp, nasıl kombin yapabileceğiniz konusunda fikir edinebilirsiniz.

Get inspired by street looks and have a few idea about how to combine leather sleeves jackets.




görsel kaydet:whowhatwear, teenvogue, stylesight, streetpeeper, stylemtv, lookbook, oasap, 

2 comments:

Madam Chic said...

kolları detaylı olan ceketlere bayılıyorum!! görseller çok hoş (:

Blogumda çekiliş var beklerim!
http://madamchic.blogspot.com/2012/10/one-jeans-four-outfit-part-2.html

CMOS said...

xl ceketler favorim :)