Wednesday, October 30, 2013

Real Techniques Core Collection Fırça Seti / Brush Set

Real Techniques fırçalar özellikle son dönemde büyük bir merak uyandırdı. Makyajla ilgilenen çoğu kişinin koleksiyonunda mutlaka bir RT fırçaya yer açıldı bile! Ben de elimde çok fazla fırça olmadığı için ve iyi bir şeylere yatırım yapmak istediğim için, ülkemizde satılmayan bu fırçaların "Core Collection" setini amazon.com'dan aldım. Aldığım ürünün linkini hemen aşağıya ekliyorum.

Real Techniques brushes really get a high attention recently. Most of make up addicts have already added at least one piece from RT to their make up collection. So I was looking for make up brushes (cause I had not too many) and wanted to buy smt in good quality, and I bought the "Core Collection" set from the link below.




Ben fırçalar + kargoya toplam 50 TL ödedim. Yaklaşık 3 haftada sorunsuz şekilde elime ulaştı. 

Setin içindeki fırçalar : 
- Buffıng brush
- Contour brush
- Pointed foundation brush
- Detailer brush


Set includes :
- Buffıng brush
- Contour brush
- Pointed foundation brush
- Detailer brush


Buffing Brush : Bu fırça pek çok işlem için kullanılır, allık, kontür ya da fondoten için. Açıkçası ben sadece fondöten ve bb kremler için kullanıyorum ve çok çok çok memnunum. Setin içinden en çok ve en severek kullandığım fırça kendisi.

Buffing Brush : This brush can be used variously for both blush, contouring and foundation. I use it for applying foundation and bb cream and really love it! This one is my fav. and most used from the set.


Contour Brush : Adı kontür fırçası olsa da bu fırçayı kontür için hiç kullanmadım. Daha çok elmacık kemiklerime ve burnumun üstüne toz aydınlatıcı uygularken kullanıyorum, oldukça memnunum.

Contour brush : Even it is a contour brush, I've never used it for that. I apply highlighter on my cheek bones and nose by using this brush and I'm pretty satisfied with that.


Pointed Foundation Brush : Bildiğimiz düz fondöten fırçası ancak bunu da fondöten için hiç kullanmadım. Sadece ilk geldiğinde bir kere denedim ama ufak uçlu olduğundan sonucunu da, kullanımını da pek sevemedim. Sanırım setten en az kullandığım, hatta hiç kullanmadığım fırça. Çok yumuşak olduğu için belki göz altı kapatıcısı için kullanılabilir, denemek lazım! :)

Pointed Foundation Brush : It is an ordinary flat foundation brush and I've actually tried this once. I didn't like how it works 'cause it's too small for all face but can be useful for concelear. Need to try!


Detailer Brush : Setin en mini mini, en şirin fırçası :) Çok sık kullandığım bir diğer fırça olmakla beraber, göz pınarını aydınlatma, burun kenarını kontürleme, kaş altı aydınlatma gibi işlemlerde çok pratik olarak kullanıyorum. 

Detailer Brush : This tiny tiny little brush is really useful! One of the most used ones. I use this brush to higlight my inner corners and under eyebrows and to contour my nose. Pretty small but pretty useful!



Son olarak şunu söylemeliyim ki tamamen set olarak gerekli mi, değil. Ama buffing brushı da olmazsa olmazım. 50 liraya bu seti almaya değdi bence ki tekrar söylüyorum, başlı başına buffing brusha değer. Aslında pointed foundation brush dışında diğerlerini de sıkça kullandığımı düşünürsek seve seve önerebileceğim bir ürün. 

Finally, need to say that the whole set is not necessary at all. I mean the buffing brush is a must-have for me and it worths to buy the set to just have the buffing brush. Indeed except the pointed foundation brush, I use them really often so I can recommend you to have Core Collection set! 



XOXO


1 comment:

YUUGEN said...

woow 50 TL çok iyi bir para bu sete bende buffing brush var en sevdiğimde o zaten bir de yakın zamanda yurtdışına giden birini bulursam allık fırçasını isteyeceğim :)
hazioz.blogspot.com