Friday, February 4, 2011

WAFFLE'LOVE♥

Sanırım şunda hemfikiriz ki hepimiz birer waffle aşığıyız :) Ee bu durumda böylesi güzel bir tarifi sizinle paylaşmamak haksızlık olurdu :)

Malzemeler :

2 yumurta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı şeker
1/4 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 + 3/4 su bardağı un

Önce yumurtaların beyazıyla yarım paket vanilini köpük olup kabarana kadar bi kapta çırpıyoruz. Sonra başka bir kapta yumurtaların sarısıyla şekeri çırpıyoruz. Yumurtalar iyice açık sarı olduktan sonra üstüne yağı, sütü, tuzu, kabartma tozunu ekleyip biraz karıştırıyoruz. Sonra unu da ekleyip güzelceee çırpıyoruz. Son olarak yumurtaların beyazından oluşan köpüğümsü karışımı un karışımına tahta kaşıkla ekleyip, sadece beyazlar kaybolana kadar hafifçe yine tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Sonra waffle makineniz varsa onda yoksa tavada pişiriyoruz. Ben önceleri tavada yapıyordum, o zaman tavaya çok az yağ ekleyip 1 kepçe hamur koyuyordum ve bu tariften 6 waffle çıkıyordu. Aslında tavada yapılan daha çok pancake'e benziyor ama lezzeti aynı. Waffle makinesi aldıktan sonra hiç yağ sürmeden, bir kepçeden daha az döküyorum ve yine aynı tarifle 12 - 13 waffle çıkıyor :)
Ee artık gerisi size kalmış, üstüne ne dilerseniz koyun :) Yukarıdaki resim de annemle çalışmamız sonucu ortaya çıkan kokoş wafflemız :)

Hadi afiyet olsuuuun...

2 comments:

rebeltakipte said...

Teşekkürler tarif için,en kısa zamanda denemem lazım :))

New York Lover D. said...

Rica ederim canım