Wednesday, July 18, 2012

Topshop "Factory Girl" Collection & Edie Sedgwick

Factory Girl'ü izlediniz mi bilmem ama Topshop'ın bu koleksiyonundan sonra eminim ilginizi çekecektir. Ben uzun süre önce, özellikle Andy Warhol'un filmdeki varlığından ve onun filmin baş karakteri Edie Sedgwick ile olan arkadaşlığını merakımdan izledim ve baya beğenmiştim.

I dont know if you ever watch the movie Factory Girl, but I am sure you will, after seeing this collection Topshop prepared. I watched it long time ago just because Andy Warhol was one of the main character in the movie.


Film, 1960'ların "it girl" ü olan Edie Sedgwick'in gerçek hayatını, bir anlamda trajedisini anlatıyor. Peki kim bu Edie Sedgwick derseniz, şöyle özetleyebilirim : Edie, soyu kraliyet ailesine kadar dayanan varlıklı ve ünlü bir ailenin kızı. Kısa sarı saçları, kalın kaşları, iri gözleri ve özellikle kocaman küpeleriyle tamamladığı stiliyle o dönemin moda ikonu. New York'a gelip pop art'ın babası Andy Warhol'la tanışması ise onun hayatında bir dönüm noktası. Andy'nin çektiği kısa filmler Edie'yi ünlendirir ve bu ün biraz onun başını döndürür. Filmde o dönemler Bob Dylan'la yaşadığı kısa aşk macerasına da tanık olacaksınız. Bunun trajedisi nerede dersiniz, işte o Edie'nin uyuşturucuyla tanışıp kendi hayatını nasıl mahvettiği ve sonunu hazırladığı kısımda bol bol mevcut. Bana kalırsa filmi kesinlikle izleyin! Bu arada filmde Edie'yi Sienna Miller canlandırmış, hatta bana kalırsa canlandırmamış resmen o :)

It's about the real life of Edie Sedgwick, the it girl of 60s. Edie comes from a famous and rich family and she becomes a fashion icon with her short blonde hair, bold eyebrows, big eyes and unique style combined with big earrings. She meets Andy Warhol and stars in his short films. By the time, she finds happiness in drugs and pulls herself into a tragic end. I strongly recommend you to see this movie!





Üstteki resimler, filme ait. Fotoğraflardaki gibi filmde de sigarası elinden düşmüyor. Aşağıdaki Edie Sedgwick resimleri ise onun tarzı hakkında fikir sahibi olmanız için bir kaç örnek. Bu arada Sienna Miller'ın filmde ona ne kadar benzediğini de görmüş olursunuz :)

Sienna Miller stars as Edie Sedgwick in the movie and you can see the pictures above from movie. I think Sienna Miller really looks like her. The pictures below belong Edie, so you can compare.







Bu konulara nereden geldik, Topshop ne alaka derseniz de postumuzun asıl konusu olan Topshop'ın Factory Girl'den daha doğrusu Edie Sedgwick'in stilinden ilham aldığı yeni koleksiyonuna gelebiliriz. Koleksiyonun ne zaman Türkiye'ye geleceği henüz bilinmiyor ama ben çok beğendim, hatta bayıldım :)

So if we go back to aim of this post, I wanna share the pictures of Factory Girl collection which Topshop prepared via inspired by Edie Sedgwick's style. I love all pieces, specially those black loafers :)












Beğendiniz mi koleksiyonu? 
Bu arada filmin isminin neden Factory Girl olduğunu da filmi izlerken anlarsınız. Tabi Andy Warhol'u iyi bilenler anlamıştır bile :)

Kisses,
New York Lover D.

kaynak:imdb.com, iconolo.gy, topshop.com

4 comments:

What's Next said...

andy warhol ikonum desem yeridir.. bu filmi seyretmemiş olmam mümkün mü hiç? :D koleksiyonu çok beğendim, tam 60'lar! türkiye'ye ne zaman gelir, gelir mi onları bilemem ama kafaya takıp yurtdışından sipariş vermem an meselesi :)

New York Lover D. said...

What's Next, senin Andy Warhol ilgini bilmez miyim :)

SEL said...

bu filme bayılmıştım hatta öyleki beş kere falan izlemişimdir. Bu haberi duyunca çok sevindim,umarım Türkiye'ye mutlaka gelir=)

http://www.pinkthingsel.com/2012/07/giveawaycacharel-parfumcappertone.html

New York Lover D. said...

SEL, çok normal canım :) umarım gelir