Friday, November 22, 2013

Seyahat Makyaj Çantam


Bugün siz bu postu okurken ben bulutların üstünden, kuzeye doğru uçuyor olucam :) İznim ve tatilim başladı ve ilk rotam İtalya! Ardından Prag ve Almanya'ya gidip, 10 gün sonra dönüyor olacağım. Bu arada blog için de bol bol post hazırladım, ben olmayacağım ama yazılarım devam ediyor olacak. Gitmeden önce son hazırladığım post ise videosunu çekmeye fırsat bulamadığım seyahat makyaj çantamda neler olduğu, hadi kurcalayalım!


Yüz ürünleriyle başlarsak, en pratik ve doğal bb kremim The Balm Balm Shelter olmazsa olmaz. Onu sabitlemek için dibini bir hayli gördüğüm Sephora'nın Matlaştırıcı Pudrasını aldım. Kapatıcı olarak kullanımı pratik olacağından Bourjouis Healthy Mix'i ve aydınlatıcı olarak da Loreal Lumi Macique serisinin kalem aydınlatıcısını aldım. Allıkta kendimi ikiyle sınırladım ve yine olmazsa olmaz Hot Mama'yla beraber son zamanlardaki favorim olan H&M'in 15 numaralı Bronze isimli allığını aldım.



Göz ürünlerine gelince demirbaş The Balm'ın Nude Tude paleti oldu. Hem kaşlarımı doldurduğum renkler, hem de sonbahar için en sevdiğim renklere sahip olunca şaşmamak lazım. Onun dışında Maybelline Color Tattoo'ların 35 nolu On and On Bronze isimli farını ve Essence'in aydınlatıcı olarak da kullandığım şampanya rengi tekli farını aldım. Kaşlarımı sabitlemek için Essence Şeffaf Jel Maskara şart. Far kullandığım zamanlar asla onsuz olmayacağım bir ürün, The Balm Put a lid on it far bazını da attım çantaya. Maybelline'in jel eyeliner'ını, Flormar'ın siyah kalemini, Emily'nin koyu kahverengi kalemini ve Maybelline Rocket Rimel ile Benefit They're Real'ı da ekleyince göz ürünleri de tamamlanmış oluyor!



Ruj konusunda kendimi oldukça frenledim. Soldan sağa, Maybelline 210 Thats Mauve, 590 Burgundy ile Essence'in 05 Dare to be nude isimli rujlarını ve Flormarın 201 numaralı dudak rengi kalemini yeterli buldum.




Fırçalarımı Real Techniques'in Core Collection setiyle gelen fırça çantasına sıraladım. İlk başta tabi RT'nin bb krem için kullandığım buffing brushı yerini aldı. Ardından Ecotools'un yumuşacık pudra fırçası ve Avon'un pek sevmesem de kullanmak zorunda olduğum allık fırçasını ekliyorum. (Yeni bir allık fırçasına ihtiyacım var!) Göz makyajı için aldığım farlar ise, Flormar'ın karıştırma fırçası, H&M'in küt fırçası, Avon'un kaşlarım için kullandığım fırçası, Sephora'nın jel eyeliner fırçasını ve son olarak RT'nin detailer brush'ını nolur nolmaz diyerek alıyorum ve fırça faslını da kapatıyorum.



Günlük olmazsa olmazlarıma gelirsek, Sephora'nın çift fazlı göz makyaj temizleyicisi ile Gratis'ten aldığım bu minik seyahat şişesine koyduğum Sephora toniği başı çekiyor. Nemlendirme için de, Diadermine'in yüz kremini, Yves Rocher'in jel kıvamdaki göz kremini ve Gap'ten kokusuna aşık olduğum kavunlu dudak balmını yeterli buldum.



Son olarak bu mini boy şirinlere geliyoruz. Maşa kullandığım için saç spreyi şart tabi, koca şişeleri de alamayacağımdan tek alternatif olarak Akat Gardi'nin bu mini spreyini aldım. Seyahat boyu ürünlerden Hobby'nin şampuanını, Palmolive Thermal Spa duş jelini ve Bath&Body Works'ün mini boy vücut losyonunu aldım. Son olarak da günlük olmazsa olmazlarımdan Lady Speed Stick rollonumu ekliyorum.


Elimden geldiğince minimumda tutmaya çalıştığım seyahat makyaj ve bakım çantamın içinden çıkanlar bu kadar. Nasıl sizce yeterli mi yoksa biraz abartmış olabilir miyim? :)


XOXO





1 comment:

YUUGEN said...

İyi gezmeler bol bol video çekersin umarım oralarda :)